21 Temmuz 2016 Perşembe

Domates Soslu Gnocchi Nasıl Yapılır ?

Sizler için bugün italyan mutfağından bir yemek tarifi paylaşacağız. Bildiğiniz üzere İtalya dediğimiz zaman aklımıza gelen pizza ve makarna çeşitleridir. Kendilerine has sosları ile eşsiz yemekleri olan bu dünya mutfağını sizler de çok seveceksiniz.


DOMATES SOSLU GNOCCHİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER



  • 4 Domates
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Diş kadar sarımsak ( Sarımsak sevmeyenler kullanmayabilir) 
  • 4 Kaşık Sıvı Yağ ( Zeytinyağı kullanmanız tavsiye edilir)
  • 500 Gram Gnocchi Makarnası.
  • 1 Adet kırmızı biber.
  • Tuz,kekik ve karabiber.
  • 3 Kaşık fesleğen.

YAPILIŞI :

1 Adet Kuru soğanımızı ve kırmızı biberimizi küp şeker büyüklüğünde doğrayıp, sıvı yağ da kavurarak pişiriyoruz ( Ben zeyintağı tercih ettim), 1 diş sarımsağı çok ince ince doğrayıp ya da ezerek ya da rendeleyerek, bir taraftan kavurduğumuz soğan ve biberimize ilave ediyoruz. Sonrasın da ise 4 adet domatesimizin kabuklarını soyup, menemen yapar gibi küçük küçük doğruyoruz.

Domatesleri daha hızlı olması açısından hazırlamanız daha faydalı olacaktır. Sosumuz kıvama gelene kadar pişiriyoruz. 
Tuzu ve karabiberi de sosumuzun içerisine ilave ederek, en kısık ateş de 7-8 dakika pişiriyoruz. En son olarak 3 kaşık fesleğenimizi de sosun içerisine ekleyip bir kaç dakika da pişiriyoruz. 

Sosumuzu hazırladıktan sonra gnocchiyi tuzlu suda haşlıyoruz. 
Servis için ben kekik tercih ettim. Bu sizin tercihinize göre elbette değişebilir. Servis tabağına gnocchiyi koyduktan sonra üzerine sosumuzu ilave edip, üzerine kekikte ekleyerek soframız için hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun arkadaşlar.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder