16 Temmuz 2016 Cumartesi

PÜRELİ BİFTEK NASIL YAPILIR ?

PÜRELİ BİFTEK TARİFİ


PÜRELİ BİFTEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELERİMİZ :


  • 5 Tane Patates ( Orta boy tercih edebilirsiniz)
  • 500 Gram yağsız biftek. ( Kişi sayısına göre miktarı arttırabilirsiniz)
  • Yeteri kadar kekik,karabiber,pul biber,tuz.
  • 2 tane sivri biber. ( Ben acı biberi sevdiğim için acı biberleri tercih ediyorum).
  • 2 – 3 diş sarımsak. ( Eğer sarımsak sevmiyorsanız sarımsak tercihinizi kullanmayabilirsiniz)
  • 1 Yemek kaşığı kadar salça. ( Sos için kullanılacağı için domates salçası tercih edilmelidir)
  • 1 Tane soğan. ( İsteğe göre küçük ya da orta boy olabilir)
  • 1 Tane domates.


  PÜRELİ BİFTEKYEMEĞİMİZİN YAPILIŞI :


İlk olarak orta ateşte ısıttığımız tava içerisine 1 yemek kaşığı margarini eritiyoruz.
Sonrasın da bifteğin iki yüzünü de kızaracak şekil de sürekli çevirerek bifteğimizi pişiriyoruz.


SOSUN YAPILIŞI :


Küçük bir tencere de sosumuz için 1 yemek kaşığı margarin içerisine, 1 yemek kaşığı domates salçamızı atarak iyice pişiriyoruz. Sosumuz kıvamını alana kadar kısık ateşte pişirirken içerisine sarımsakları doğramadan tüm şekilde atıp, baharatları ilave ediyoruz. Sosumuzu hazırladıktan sonra pişmiş bifteğimizi sosun içerisine iyice yedirerek bir yandan hazırladığımız patates püresiyle sıcak bir şekilde püreli bifteğinizi servis edebilirsiniz.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder