15 Eylül 2017 Cuma

İki Renkli Kurabiye Tarifi

İki Renkli Kurabiye Tarifi

 Öncelikle yoğurma kabına yumurta ve oda sıcaklığında beklemiş olan tere yağını koyalım ve karıştıralım onları. Bu karışıma pudra şekeri, sıvı yağ, kabartma tozu, nişasta, un ve vanilya ilave
edelim ve yoğurmaya başlayalım. İyice yoğurduğumuz hamurumuzu şimdi de ikiye bölelim. Bölmüş olduğumuz hamurumuzun bir parçasına kakao ilave edelim ve tekrar yoğuralım. Şimdi elimizde bir kakaolu ve bir sade olan iki ayrı hamur parçası bulunmaktadır.
Hamurlarımızdan sade olanını iki yağlı kağıt arasına koyalım ve merdane yardımı ile açalım.

Kakaolu hamurumuzu da aynı şekilde açalım ve inceltelim. Kakaolu hamurumuzun üzerindeki yağlı kağıdı çıkaralım ve altındaki yağlı kağıt yardımıyla kakaolu hamurumuzu alalım ters çevirerek sade hamurumuzun üzerine yerleştirelim ve üzerindeki yağlı kağıdı çıkaralım. Üst üstte koyduğumuz hamurumuzu rulo yapalım ve streçleyelim. Sterçlediğimiz hamurumuzu biraz uzatalım sonra ise olduğu gibi 20-30 dakika kadar buzlukta bekletelim.
Buzlukta beklettiğimiz hamurumuzu zaman sonunda çıkaralım ve bir bıçak ile 1 cm'lik aralarla dilimleyelim.

İki renkli kurabiyelerimizi yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsimize dizelim ve 175 derece de ısınmış olan fırınımıza atalım. İki renkli kurabiyelerimizin pişirme süresi ise 15-20 dakikadır. Pişirme süresi sonunda iki renkli kurabiyelerimizi fırından çıkaralım ve soğuması için tepside bekletelim. Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra ikram etmek için servis tabağına alalım. Artık iki farklı tadı tek kurabiye de buluştu ve hayranlık uyandıran bu lezzet konuklarınızın karşına çıkmaya hazırdır. Afiyet olsun.



Malzemeler:
1 yumurta
125 gram tere yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
3-4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 3 su bardağı un

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder